Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Punaisen Ristin varasto Mariupolissa kärsinyt ilmaiskuista – saarretun ukrainalaiskaupungin tuhot näkyvät satelliittikuvissa

Ukrainan Mariupolissa sijaitseva Punaisen Ristin varastorakennus on kärsinyt ainakin kahdesta ilmaiskusta, yhdysvaltalaisen Maxar -satelliittiyhtiön välittämät uudet satelliittikuvat osoittavat. Asiasta kertoo uutismedia CNN.

Satelliittikuvien mukaan sekä varaston pohjoispäähän että eteläpäähän on isketty kahden viime viikon aikana.

Punaisen Ristin kansainvälisen komitean tiedottaja Jason Straziuso on vahvistanut CNN:lle, että satelliittikuvissa näkynyt rakennus on Punaisen Ristin varasto.

Venäjän sotatoimien aiheuttamat merkittävät tuhot muuallakin Mariupolissa ovat näkyneet satelliittikuvissa. Kuvista ovat uutisoineet muun muassa CNN ja NBC .

Kuvien perusteella pahoin vaurioituneita asuinrakennuksia on muun muassa Livoberezhnyin alueella Mariupolin itäpuolella. Eräässä ilmeisesti Livoberezhnyin itäosasta otetussa kuvassa näkyy kymmeniä taloja, joista lähes jokaisen katto näyttää tuhoutuneen tai pahasti vaurioituneen.

Kuvat näyttävät myös Venäjän pommittaman teatterin, jossa Mariupolin kaupunginhallinnon mukaan on saattanut kuolla jopa 300 siviiliä.

Lisäksi kuvissa näkyy suuri joukko ihmisiä jonottamassa paikalliseen supermarkettiin Mariupolin länsiosassa.

Ukrainan mukaan Mariupolissa on kuollut ainakin 5 000 ihmistä Venäjän hyökkäyksen alettua. Venäjän saartamassa kaupungissa arvioidaan olevan edelleen peräti 160 000 ihmistä.

Mariupolin kaupunginhallinto syyttää Venäjän vieneen yli 20 000 Mariupolin asukasta Venäjälle vasten näiden tahtoa. Tietoa ei ole pystytty riippumattomasti vahvistamaan.

Biden ja Zelenskyi keskustelivat Ukrainan tilanteesta puhelimessa

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden keskusteli keskiviikkona puhelimessa Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kanssa uusista keinoista, joilla Ukrainan puolustusta voitaisiin tukea.

Zelenskyi kertoi Twitterissä puhelun kestäneen tunnin ajan. Presidentit keskustelivat Zelenskyin mukaan uusista pakotteista sekä taloudellisesta ja humanitaarisesta avusta.

Biden lupasi Yhdysvaltain antavan Ukrainan hallitukselle 500 miljoonaa dollaria suoraa apua Venäjän joukkojen vastaiseen taisteluun.

Biden linjasi eilen yhdessä muiden länsimaisten johtajien kanssa, että Venäjän rankaisemista hyökkäyssodasta jatketaan.

Yhdysvallat on ilmaissut skeptisyytensä sen suhteen, että Venäjä olisi neuvottelemassa Ukrainan kanssa tosissaan. Biden on sanonut, että lännen täytyy seurata, toimiiko Venäjä sanojensa mukaan.

- - - - -

Lähteenä mm. AFP.