Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja syytti ukrainalaisia borssikeiton häpäisemisestä – ja tietysti natsismista

Venäjän ja Ukrainan sodasta raportoiminen ei ole ihan yksinkertainen asia. Molemmat osapuolet suoltavat sumeilematta propagandaa, jonka luotettavuutta on välillä mahdoton todentaa.

Venäjän ulkoministeriö on pitänyt Ukrainaan suunnatun "erikoisoperaation" aikana päivittäin tiedotustilaisuuden. Sen aikana kerrotaan paljon häpeämätöntä höpönlöpöä, mutta tietenkin myös faktoja.

Yksi Venäjän maailmalle suuntaamien viestien välittäjistä on ulkoministeriön tiedotusosaston johtaja Maria Zaharova, 46. Hän on diplomaattiperheestä, saanut pitkän koulutuksen kansainvälisten suhteiden hoitamisessa ja esiintyy median edessä viileän rauhallisesti.

Nyt lehdistötilaisuudessa Zaharovalta udeltiin kansallisuuksien välisiä eroja, jotka ajoivat Venäjän ja Ukrainan törmäyskurssille. Tässä Zaharovan vastaus:

– Tuota, ensisijaisesti oikeastaan kaikki mikä liittyy etnisyyteen ja kulttuuriin...

– Ei kahdella maalla esimerkiksi voi olla erilaista borssikeittoa. Se on mahdotonta. Borssikeiton on tarkoitus kuulua vain yhdelle – yhdelle valtiolle, yhdelle kansakunnalle.

– On mahdottomuus, että borssikeittoja on erilaisia. Että jokainen kotiäiti missä päin tahansa tekee sen omalla tavallaan. Ei!

– Mutta he (= ukrainalaiset) eivät halunneet tehdä borssikeiton kanssa kompromissia.

– Juuri tästä siis on kysymys. Ulkomaalaisvihasta, natsismista... äärimmäisyyksistä sen kaikissa muodoissa, sanoi Zaharova.

Borssikeitto on joutunut paljon vartijaksi. Ei ole luvassa Nobelin palkintoa punajuurikeitolle. Tosin ei rouva Zaharovallekaan.