Ammattijärjestöt tehostavat kunta-alan lakkovaroituksia ylityökielloilla

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Ammattiliitto Jyty ja neuvottelujärjestö Juko julistavat koko kunta-alaa koskevan ylityö- ja vuoronvaihtokiellon 18. huhtikuuta alkaen. Kielto olisi voimassa toistaiseksi.

Liitot aloittivat tänään kaksipäiväiset lakot Kuopiossa ja Tampereella. Lakkovaroitukset on annettu myös Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen ja Kauniaisiin pääsiäisen jälkeen alkavasta viikon mittaisesta lakosta.

– Kunta-alan työehtoneuvottelut ovat vaikeassa tilanteessa, ja ratkaisua etsitään jo sovittelulautakunnankin avulla. JHL haluaa koko kunta-alalle palkkaohjelman ja euromääräisiä palkankorotuksia, painottaa JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tiedotteessa.

Kiellon ulkopuolelle rajataan työtehtävät, joiden tekemättä jättäminen aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle tai terveydelle. Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon piirissä eivät ole myöskään sellaiset yleistä turvallisuutta tai omaisuuden turvaamista koskevat työt, joita ei ole mahdollista siirtää myöhemmäksi.

JHL, Jyty ja Juko ovat järjestäneet kunta-alalle aiemmin kolme viikon mittaista ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa.

--

Juttua korjattu kello 14.37: Ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa 18. huhtikuuta, ei maaliskuuta. Kaksipäiväiset lakot alkoivat tänään, ei huomenna.

Mainos: Savon Media

Etusivulla nyt

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut