Poliisi tunnistanut 129 uhria lapsiin kohdistuneessa seksuaalirikoskokonaisuudessa Keski-Suomessa

Laajassa lapsiin kohdistuneessa seksuaalirikoskokonaisuudessa on tähän mennessä tunnistettu 129 uhria, kertoi Sisä-Suomen poliisi tiedotteessa keskiviikkona. Asian käsittely alkoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa helmikuussa, mutta poliisin mukaan uusia uhreja on tunnistettu vielä sen jälkeen.

Uhreista nuorin on ollut 5-vuotias ja vanhin 13-vuotias. Poliisin mukaan uhrien tunnistamistyö on edellyttänyt kansainvälistä yhteistyötä.

Poliisi epäilee uhreja olevan vieläkin enemmän. Vain muutamat tunnistetuista uhreista ovat poliisin mukaan kertoneet kokemastaan oma-aloitteisesti.

Syyttäjien mukaan parikymppinen keskisuomalaismies etsi uhreja Tiktok-videopalvelussa, jossa hän esiintyi alaikäisenä. Tiktokissa mies syyttäjien mukaan pyysi lapsia siirtymään Snapchat-sovellukseen, jossa hän sai uhrit lähettämään videoita itselleen. Videot eivät tallennu Snapchatiin, mutta mies käytti erillistä sovellusta, jolla pystyi säilyttämään videot itsellään.

Mies on ollut vangittuna viime heinäkuusta lähtien.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut