Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Netissä leviää vahvistamattomia kuvia, joiden väitetään olevan iskun kohteeksi joutunut savuava Moskva-alus – The Guardian jakoi myös videon

Netissä leviää vahvistamaton valokuva, jonka väitetään näyttävän iskun kohteeksi joutuneen savuavan venäläisen sotalaivan Moskvan, kertoo esimerkiksi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Kuvan lähde on epäselvä, eikä BBC ole voinut vahvistaa sen aitoutta.

Kuitenkin esimerkiksi tohtorikoulutettava Rob Lee Lontoon King's Collegen sotatutkimuksen laitokselta tviittasi, että kuva näyttää aidolta.

Myös avoimen lähdekoodin tiedustelutietoja jakava Twitter-tili OSINTtechnical jakoi toisen kuvan, joka vaikuttaa Moskvalta ja kirjoitti: "En voi varmistaa aitoutta, mutta tämä on Slava-luokan risteilijä, enkä usko, että mitään niistä on tuhottu tällä tavalla."

The Guardian jakoi maanantaina myös videon, jolla näyttäisi esiintyvän sama alus. Videotakaan ei ole pystytty varmentamaan itsenäisesti.

Ukraina on kertonut joukkojensa upottaneen venäläisalus Moskvan. Venäjä taas on väittänyt uppoamisen olleen seurausta tulipalosta.

Venäjä ei ole kertonut uponneen Moskva-laivan miehistön kohtalosta mitään – sitten toimittajat löysivät surunvalittelut Koulukaverit-sivustolta

CNN: Miten Moskva-laivan uppoaminen vaikuttaa Venäjän hyökkäykseen?

USA:n puolustusministeriö: Ukrainan ohjukset upottivat Moskva-laivan