HS: Suomen Nato-hakemus­päätös tehdään touko­kuun puolen­välin jälkeen

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Suomi ilmoittaa Nato-hakemuksestaan toukokuun puolenvälin jälkeen mutta ei ennen sitä.

Eilen uutisoitiin Iltalehden tietoihin nojaten, että Suomi ja Ruotsi valmistautuvat hakemaan puolustusliitto Naton jäsenyyttä yhtä aikaa toukokuussa. Ruotsalaislehti Expressenin mukaan Ruotsin hallituksen lähteet vahvistivat Iltalehden tiedon ja että tämä tapahtuisi viikolla 20. Viikko 20 alkaa 16. toukokuuta, eli se osuisi kuun puoleenväliin.

Suomen ja Ruotsin intresseissä on, että maat tekisivät Nato-päätöksensä samanaikaisesti. HS:n mukaan kyse ei ole välttämättä samasta päivästä, vaan siitä, ettei päätösten väliin jäävä aika ole pitkä.

HS:n lähteiden mukaan Suomi ei ole muuttanut aikatauluaan, vaikka Ruotsin Nato-prosessi on ollut hitaampi kuin Suomen. Myöskään varsinaisesta yhteisestä hakuajasta ei ole HS:n lähteiden mukaan sovittu.

Aiemmin tänään uutisoitiin ruotsalaislehti Aftonbladetin tietoihin perustuen, että Ruotsi on saanut Yhdysvalloilta ja Britannialta konkreettiset turvatakuut hakemusprosessin ajaksi, jos maa hakee puolustusliitto Naton jäsenyyttä.

Konkreettiset turvatakuut tarkoittaisivat sotilaallisen läsnäolon lisäämistä, sotaharjoitusten tehostamista sekä "vahvaa poliittista" tukea Nato-mailta, ruotsalaislehden jutussa kerrotaan.

Mainos: Savon Media

Etusivulla nyt

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut