Venäläisiä panssarivaunuja piinaa "vieteriukkoilmiö" – CNN: tällaista tuhoa tekee sokkiaalto

Britannian puolustusministeri Ben Wallace arvioi alkuviikosta, että Venäjän armeija olisi menettänyt jo 580 panssarivaunua helmikuun lopulla alkaneen Ukrainan sodan aikana.

CNN:n mukaan venäläiset panssarivaunut kärsivät Ukrainan tulituksen lisäksi viasta, jonka länsimaiden armeijat ovat tienneet vuosikymmeniä ja jota kutsutaan "jack-in-the-box-ilmiöksi". Ilmiö on saanut nimensä lelusta, jonka hahmo ponnahtaa ulos laatikosta vieterin avulla.

Panssarivaunujen ongelma liittyy ammusten säilytykseen. Toisin kuin länsimaisissa tankeissa, venäläisten tankkien tykkitorneissa on useita ammuksia.

CNN:n mukaan tämä tekee niistä erittäin haavoittuvia. Nimittäin jopa epäsuora osuma voi käynnistää ketjureaktion, joka räjäyttää tankin koko ampumavaraston. Niissä on jopa 40 ammusta.

Tästä syntyvä sokkiaalto voi räjäyttää tankin tykkitornin "taivaan tuuliin" - jopa kaksikerroksisen rakennuksen korkeudelle.

Juttua korjattu klo 8.46, käännösvirhe "kuoria" vaihdettu sanaksi "ammuksia".

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Mainos: Savon Media

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut