Suomen Pankki: Uusien asuntolainojen keskikorko noussut selvästi

Uusien asuntolainojen keskikorko on noussut selvästi, 0,15 prosenttiyksikköä, viimeisten kuuden kuukauden aikana, kertoo Suomen Pankki. Viimeksi keskikorko oli pankin mukaan korkeampi marraskuussa 2018.

Uusien asuntolainojen keskikorko oli maaliskuussa 0,87 prosenttia.

Suomen Pankin mukaan sekä omistus- että sijoitusasuntolainojen korko on noussut. Uusien omistusasuntolainojen keskikorko oli maaliskuussa 0,85 prosenttia ja sijoitusasuntolainojen korko 1,05 prosenttia.

Asuntolainojen yleisin viitekorko, 12 kuukauden euribor, oli maaliskuussa vielä negatiivinen, mutta huhtikuussa pitkästä aikaa positiivinen. Suomen Pankki arvioi, että viimeaikaiseen uusien asuntolainojen keskikoron nousuun on vaikuttanut lisääntynyt korkosuojausten hankinta. Korkosuojauksella kotitalous voi varautua tuleviin koron muutoksiin.

Pankin mukaan uusia asuntolainoja nostettiin maaliskuussa 1,9 miljardin euron edestä, mikä on kahdeksan prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana aikana. Maaliskuun lopussa suomalaisilla kotitalouksilla oli asuntolainoja yhteensä 107,3 miljardia euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut