Kymmenien pelätään kuolleen koulun pommituksessa Itä-Ukrainassa

Ukrainassa kymmenien ihmisten pelätään saaneen surmansa koulun pommituksessa maan itäosassa, kertovat maan viranomaiset.

Luhanskin alueen kuvernöörin Serhi Haidain mukaan Bilohorivkassa sijaitsevassa koulussa oli noin 90 ihmistä, kun siihen osui lauantaina lentopommi. Kolmisenkymmentä ihmistä on saatu pelastettua raunioista.

Haidanin mukaan koulu syttyi tuleen pommituksen jälkeen ja sen sammuttaminen kesti kolme tuntia.

Raivaus- ja pelastustöitä ei voitu tehdä yöllä, koska alueelle pelättiin osuvan uusia iskuja. Raivaustyöt aloitettiin kuitenkin uudelleen sunnuntaina aamulla.

Myös Bilohorivkan lähistöllä olevasta Shypilovon kylästä arveltiin löytyvän uhreja sen jälkeen, kun ilmaisku oli osunut taloon, jossa oli 11 ihmistä.

Tietoja ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä. Venäjä ei ole kommentoinut asiaa.

Luhanskin alueella on käyty raskaita taisteluita. Venäläisten uskotaan pyrkivän saamaan alueen ukrainalaiset saarroksiin.

Mariupolin terästehtaalta yritetään nyt saada pois viimeisiä sotilaita

Ukrainassan viranomaiset yrittävät saada yhdessä YK:n ja Punaisen Ristin kanssa evakuoitua Azovstalin tehdasalueelta Mariupolin satamakaupungissa myös haavoittuneita ja siellä vielä olevia ukrainalaissotilaita.

Ukrainan presidentin Volodomyr Zelenskyin mukaan tehdaskompleksin siviilit on nyt saatu evakuoitua. Azovstalista saatiin pois kolmisensataa vanhusta, naista ja lasta.

Venäjän tarkastuspisteiden kautta pois tuodut siviilit kertoivat, että heitä kuulusteltiin ja kaikki dokumentit sekä matkapuhelimet tarkastettiin.

– Kysyivät, haluammeko lähteä Venäjälle, jäädä Donetskin kansantasavaltaan vai jäädä auttamaan Mariupolin jälleenrakentamisessa. Mutta miten minä voisin jälleenrakentaa sen? Miten voin palata sinne, jos Mariupolin kaupunkia ei enää ole olemassa, kyseli pelkän etunimensä Natalia kertonut Mariupolista paennut nainen.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan Venäjän joukot aloittivat jo lauantaina hyökkäyksen tehdaskompleksiin uudelleen, vaikka lauantain piti olla vielä tulitaukopäivä.

Venäjän joukkojen arvellaan pyrkivän lyömään loputkin Azovstalin puolustajat sunnuntain aikana, jotta Venäjä voisi julistaa kaupungin vallatuksi maanantaina, jolloin juhlitaan voitonpäivää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut