Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

CNN: Venäläiset ovat edenneet hieman Harkovan lähistöllä, mutta ovat jatkuvan paineen alaisina

Venäläisjoukot ovat edenneet hieman Harkovan lähistöllä, Ukrainan armeija kertoo CNN:n mukaan. Joukot ovat kuitenkin jatkuvan paineen ja taistelun alaisina, kun Ukrainan vastahyökkäys jatkuu maan koillisosassa.

Ukrainan puolustusministeriön mukaan venäläiset ovat keskittäneet voimiaan alueella, jotta ukrainalaiset eivät pääsisi puskemaan joukkojaan maiden rajalle asti Harkovan pohjois- ja koillispuolella. Venäläiset ovat esimerkiksi ampuneet tykeillä niihin kyliin, jotka Ukrainan joukot ovat saaneet takaisin haltuunsa.

Maan lounaisosassa tilanne jatkuu "kireänä". Ukrainan mukaan Moldovaan kuuluvan, Venäjän jo vuosikymmeniä sitten miehittämän Transnistrian alueella on paljon joukkoja taisteluvalmiudessa.

Mustallamerellä sijaitsevan, sodan alussa kuuluisaksi nousseen Käärmesaaren miehittäneet venäläiset sen sijaan kärsivät loppuviikosta tappioita. Ukrainalainen lennokki tuhosi väitetysti saarella olutta sotilaskalustoa.