Ex-diktaattorin poika voitti Filippiinien vaalit – brutaalista huumesodasta tunnetun Duterten tyttärestä varapresidentti

Entisen diktaattorin poika Ferdinand "Bongbong" Marcos Jr. voitti Filippiinien presidentinvaalit. Kun äänet oli laskettu lähes kokonaan, Marcos oli kerännyt yli puolet äänistä.

Virallisten tulosten vahvistamisen odotetaan vievän viikkoja.

Marcos seuraa presidenttinä Rodrigo Dutertea, jonka tytär Sara Duterte puolestaan voitti erikseen järjestetyn varapresidentin vaalin.

Rodrigo Duterte on saanut kansainvälistä huomiota muun muassa brutaalilla huumesodallaan, jossa kansalaisjärjestöt arvioivat kuolleen kymmeniä tuhansia ihmisiä. Myös Kansainvälinen rikostuomioistuin ICC on tutkinut huumeiden vastaista sotaa, mutta tutkinta on keskeytetty väliaikaisesti.

Marcosin voiton on pelätty syventävän Filippiinien korruptiota ja heikentävän demokratiaa. Monet ovat pitäneet Duterten ja Marcosin ehdokkuuksia myös keinona sementoida poliittinen valta kahden perheen välillä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut