Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piikiekkovalmistaja Okmetic laajentaa Vantaalla – uusia työpaikkoja syntyy yli 500

Piikiekkoja valmistava Okmetic tekee historiansa suurimman investoinnin ja sijoittaa lähes 400 miljoonaa euroa uuteen tehdasrakennukseen, joka nousee nykyisen tehtaan vierelle Vantaan Koivuhakaan.

Investoinnin on määrä yli kaksinkertaistaa yhtiön tuotantokapasiteetti ja luoda yli 500 uutta työpaikkaa. Tehtaan rakentamisen on määrä alkaa tänä vuonna, ja sen on määrä olla tuotantokäytössä vuonna 2025.

Kiinalaisen NSIG-yhtiön omistama Okmetic valmistaa räätälöityjä piikiekkoja MEMS-antureiden, radiotaajuussovellusten ja tehopuolijohteiden valmistukseen. Niitä käytetään muun muassa älypuhelimissa ja kannattavista laitteissa, autoelektroniikassa ja teollisuuden sovelluksissa.

– Olemme eläneet jo useamman vuoden voimakkaan kasvun aikaa, ja markkinaennusteet povaavat myönteisen kehityksen puolijohdealalla jatkuvan. Isommassa kuvassa investointi voidaan nähdä myös osana eurooppalaista pyrkimystä kohti vahvempaa omavaraisuutta puolijohteiden arvoketjussa, sanoi Okmeticin toimitusjohtaja Kai Seikku tiedotteessa.

Puolijohteiden markkina kasvaa

Hallituksen puheenjohtaja, NSIG:n toimitusjohtaja Chiu Tzu-Yin katsoi investoinnin mahdollistavan myös NSIG:n entistä näkyvämmän roolin maailmanlaajuisessa piikiekkojen toimitusketjussa.

– Investointi on yksi NSIG:n sitoumuksista vauhdittaa Okmeticin kasvua edelleen suuremmassa liiketoiminnan mittakaavassa ja vahvemmalla markkina-asemalla hyödyntäen yhtiön vahvuutta erikoisteknologioissa, Chiu sanoi tiedotteessa.

Puolijohdemarkkinoiden odotetaan tänä vuonna kasvavan edelleen ja rikkovan ensimmäistä kertaa 600 miljardin dollarin rajan. Kasvua vauhdittavat muun muassa 5g-verkkojen kehitys, tekoäly, esineiden internet sekä itseohjautuva liikenne. Komponenttipula on ollut haaste alan kasvulle. Okmeticillä luotetaan, että investoinnin myötä se pystyy entistä paremmin vastaamaan kasvavaan kysyntään.

Okmetic on vuodesta 2016 ollut osa kiinalaista NSIG-yhtiötä. Okmeticin liikevaihto viime vuonna oli 128 miljoonaa euroa, ja yhtiössä työskentelee tätä nykyä noin 600 henkilöä.