Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maria osti auton ilman koeajoa – "Meinasin lentää peffalleni, kun menin hakemaan sitä"

Taideasiantuntija ja kirjailija Maria Ekmania kiinnostivat auton design, väritys ja ulkonäkö.

Taideasiantuntija ja kirjailija Maria Ekman hankki uuden henkilöautonsa räväkällä tavalla. Kaupat syntyivät virtuaalisessa autokaupassa ilman koeajoa tai perinteistä vääntämistä.

– Epidemian myötä elämme erikoisia aikoja, ja kohdallani se näkyi tässä autokaupassa viime talvena. En halunnut mennä kivijalkaliikkeeseen paikan päälle. Päätin kokeilla erilaista lähestymistapaa ja olen tyytyväinen lopputulokseen.

– Tutustuin vaihtoehtoihin nettikaupassa, vertailin, pyysin tarjouksen ja tein kaupat. Ei tarvinnut tehdä mitään koeajoja, Maria Ekman avaa.

Tuore peli on ranskalainen autokaunotar, mallimerkiltään Citroën C5 Aircross. Kauppapaikkana toimi autoverkkokauppa.fi.

Etukäteen Ekmania kiinnostivat auton design, väritys ja ulkonäkö.

– Edellinen autoni oli myös ranskalainen, joten arvotan tyyliä ja pehmeyttä. Luonnollisesti hyvät tilat ovat tärkeässä roolissa, sillä kuljetan autossa taidetta, suuria tauluja ja huonekaluja. Vaatimuksena oli lisäksi automaattilaatikko, Ekman jatkaa.

Meinasin lentää peffalleni, kun menin hakemaan Citroënin kivijalkakaupasta.

Koitko autonettikaupassa jotain yllätyksiä?

– Meinasin lentää peffalleni, kun menin hakemaan Citroënin kivijalkakaupasta. Auto oli paljon suurempi kuin olin kuvitellut. Alussa hämmästelin tilannetta, mutta totuin nopeasti isompaan autoon, Ekman naurahtaa.

Tilaa tarvitaan myös kirjailijan vapaa-ajan harrastuksessa. Maria Ekman ja Zorro-koira ovat nimittäin innokkaita agility-harrastajia.

– Vapaa-ajalla koira valloittaa auton takapenkin. Mukana harjoituksissa ja kilpailussa on runsaasti kamaa, joten lisätila on meille hyvä ratkaisu.

Vuositasolla taideasiantuntija ajaa lähes 40 000 kilometriä. Matkaa kertyy kotimaan lisäksi eri puolilla Pohjoismaita ja Euroopassa.

– Ruotsalainen ajokulttuuri on sujuvampaa ja ystävällistä. Siellä annetaan helposti tilaa, kun laittaa vilkun päälle. Ero on selkeä.

– Oma ajotapani on reipas, mutta rajoitusten mukaan mennään. Sain ajokortin 35 vuotta sitten, ja kerran on nopeusvalvontakamera räpsähtänyt.

Maria Ekmanin kirjoittama teos liikemies Allan Hjeltistä (Murrosvaiheiden liikemies) julkaistiin hiljattain. Sata vuotta sitten Hjelt oli yksi valtakunnan rikkaimpia henkilöitä ja suuri luksusautojen ystävä.

Hän kurvaili aikanaan maanteillä upealla Mercedes-Benz 38 -mallilla, italialaisella Isotta Fraschinilla sekä Rolls-Roycella.

– Pääsin kirjatyössä sukeltamaan syvälle suomalaisen automaailman historiaan. Allan Hjelt oli vahvasti mukana suojeluskunnan autotoiminnassa ja järjestämässä muun muassa valtakunnan ensimmäisiä autokilpailuja. Jäärata-ajot kaasuteltiin Helsingin Taivallahdella talvella 1920, Ekman todistaa.

Katsomossa oli runsaasti yleisöä ja arvovaltaista väkeä. Paikalla nähtiin muun muassa Marsalkka Mannerheim ja tasavallan presidentti K.J. Ståhlberg. Kilpailu myös kuvattiin ja sitä esitettiin kaupungin elokuvateatterissa.