Koneen Säätiö tukee yliopistojen humanistisia aloja 4,5 miljoonalla eurolla

Koneen Säätiö lahjoittaa yhteensä viidelle yliopistolle 4,5 euroa, kertoo säätiö tiedotteessa. Rahoitus kohdistuu humanistisille aloille, taiteen tutkimukseen sekä taiteellisesti toteutettavaan tutkimukseen.

Rahoitus jakautuu Helsingin yliopiston humanistiselle koulutusalalle (1,5 miljoonaa), Jyväskylän yliopiston humanistiselle koulutusalalle (miljoona euroa), Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun koulutusalalle (800 000 euroa), Taideyliopistolle (600 000 euroa) ja Turun yliopiston humanistiselle koulutusalalle (600 000 euroa).

Säätiö kertoo haluavansa turvata lahjoituksellaan oppialojen moninaisuutta ja tutkimuksen vapautta koulutusaloilla, jotka ovat kärsineet rahoitusleikkauksista ja koulutuspolitiikan priorisoinneista.

– Akateemisen vapauden hengessä halusimme tietää, vieläkö yliopistoissa voi tutkia asioita, jotka ovat osa yliopiston sivistystehtävää, mutta eivät kenties juuri tällä hetkellä se kuumin tutkimusala, säätiön johtaja Ulla Tuomarla sanoo tiedotteessa.

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Mainos: Savonia-ammattikorkeakoulu

Pohjoissavolaisia pienyrittäjiä koulutetaan verkkokaupan ja somen saloihin

Etusivulla nyt

Mainos: Savon Media

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut