Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naispuoliset tv-kuuluttajat joutuivat taipumaan Talebanin kaapupakkoon Afganistanissa

Naispuoliset televisiokuuluttajat ilmestyivät sunnuntaina ruutuihin Afganistanissa kasvot peitettyinä, joutuen taipumaan Talebanin määräämään kaapupakkoon päivän kestäneen vastustuksen jälkeen.

Aiemmin tässä kuussa Afganistanin ääri-islamilainen Taleban-johto määräsi naiset peittämään myös kasvonsa, mieluiten sonnustautumalla perinteiseen burka-kaapuun. Naiskuuluttajat määrättiin aloittamaan kasvojensa peittäminen lauantaista alkaen, mutta kuuluttajat vastustivat pakkoa lauantaina.

– Me vastustimme kasvojen peittämistä, mutta (televisiokanavaamme) painostettiin ja sille kerrottiin, että kasvot peittämättöminä esiintyvät kuuluttajat tulee joko poistaa tehtävästään tai erottaa, kertoi Tolonews-kanavan kuuluttaja Sonia Niazi uutistoimisto AFP:lle.

– Tolonews taipui ja meidän oli näin ollen pakko käyttää kasvopeitettä.

Taleban on kaventanut naisten oikeuksia Afganistanissa siitä lähtien, kun se palasi valtaan viime vuonna.

Julkisissa viroissa toimivat naiset on määrätty erotettaviksi, jos he vastustavat kaapupakkoa. Myös julkisissa viroissa toimivat miehet voidaan erottaa, jos heidän vaimonsa tai tyttärensä eivät noudata pukeutumismääräystä.