Muonionjoen ja Tornionjoen tulvahuiput pian käsillä, jokien pinnat nousseet myös Etelä-Suomessa

Muonionjoen ja Tornionjoen tulvahuiput ovat pian käsillä, kerrotaan vesi.fi-verkkosivustolla. Sivustolle tuottavat sisältöä Suomen ympäristökeskus, ely-keskukset, Ilmatieteen laitos ja Tulvakeskus.

Muonionjoen ja Tornionjoen virtaamat jatkavat kasvuaan loppujen lumien sulaessa. Muissa Lapin joissa virtaamat ovat kääntyneet tai kääntymässä laskuun.

Muoniossa hieman vuoden 2020 tulvaa suurempaa huippua odotetaan tiistaille. Tulviva Muonionjoki saattaa katkaista Ruotsin rajatien maanantaina tai tiistaina Kaaresuvannossa Enontekiöllä. Vuonna 2020 tulva katkaisi tien.

Tornionjoen hieman keskimääräistä suuremman huipun ennustetaan olevan ensi viikon lopulla.

Sateet nostavat jokien pintaa Etelä -Suomessa

Sateet ovat nostaneet jokien pintoja Itä-Uudellamaalla ja Hämeessä. Esimerkiksi Kanta-Hämeessä Puujoen latvoilla joen pinta nousi päivässä lähes puoli metriä.

Lähipäivinä suuressa osassa eteläistä ja keskistä Suomea saadaan sateita, mikä saa alueen jokien pinnat monin paikoin nousuun.

Talven runsaan lumimäärän takia vedenkorkeudet ovat useissa Kymijoen ja Vuoksen vesistön järvissä keskimääräistä korkeampia. Myös Pirkanmaalla suurten järvien vedenpinnat pysyvät korkealla pitkään.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut