Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Johanna Vehkoo valittiin journalistiikan työelämäprofessoriksi Tampereen yliopistoon

Journalisti ja tietokirjailija Johanna Vehkoo on valittu Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessoriksi lukuvuodeksi 2022–2023. Hän aloittaa tehtävässä elokuussa.

Vehkoo on toimittajan työssään erikoistunut disinformaatioon ja faktantarkistukseen. Vehkoon työelämäprofessuurivuoden kantavana teemana on journalismin suhde faktuaalisuuteen ja misinformaatioon, yliopisto kertoo.

Yliopiston mukaan Vehkoo on aihepiirin johtavia asiantuntijoita Suomessa. Hän on muun muassa kirjoittanut Ylelle Valheenpaljastaja-juttusarjaa ja tehnyt samannimistä podcastia, kirjoittanut vuonna 2019 julkaistun Valheenpaljastajan käsikirjan sekä opettanut tiedon verifioinnin ja faktantarkistuksen käytännön taitoja vuosien ajan.

Vehkoon toisena teemana tulevalle lukuvuodelle on journalismin suhde uuteen teknologiaan.

Journalistiikan vierailijaprofessuuri eli nykyinen työelämäprofessuuri on ollut Tampereen yliopistossa vuodesta 2007 alkaen. Tehtävään valitaan vuosittain kokenut journalisti, jonka odotetaan jakavan tietojaan ja kokemustaan alan opiskelijoille sekä antavan panoksensa journalismin opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseen. Tehtävässä on kuluvana lukuvuonna ollut toimittaja Ritva Leino.