Poliisin suojatievideo näyttää: Tästä tulee sähköpotkulautailijalle päiväsakkoja ja jopa laudan voi menettää valtiolle – "Ensimmäistäkään ei ole määrätty – vielä!"

Varomaton ajelu sähköpotkulaudalla voi johtaa tuntuviin sakkoihin sekä räikeimmissä tapauksissa potkulaudan menettämiseen valtiolle, muistuttaa poliisi.

Helsingin liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein jakoi keskiviikkoa Twitterissä videon, jossa sähköpotkulautailija ohittaa suojatien eteen pysähtyneen henkilöauton punaisia päin ajaen ja syyllistyy liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Videolla näkyy samaan aikaan useita jalankulkijoita, jotka ovat ylittämässä suojatietä.

– Sähköpotkulaudalla voi syyllistyä liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, nyt määrättiin 10 ps (päiväsakkoa), Pasterstein twiittasi.

Vauhdikkaasti ajava potkulautailija näyttää kantavan selässään ruokalähettifirman reppua. Video on kuvattu Helsingin Punavuoressa.

Pastersteinin mukaan sakkolaki mahdollistaa myös niin sanotun menettämisseuraamuksen, joka voi olla korkeintaan 1 000 euroa.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että sähköpotkulauta tai sen käypä arvo voidaan tuomita valtiolle.

– Ensimmäistäkään (menettämisseurausta) ei ole määrätty – vielä! Pasterstein kommentoi Twitterissä.

Jos alla oleva twiitti ei näy, voit katsoa sen suoraan Twitterissä täältä.

Edit klo 13.52: Lisätty kohta punaisia päin ajamisesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut