Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puolustusvoimat harjoittelee yhä enemmän Ruotsin, Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian kanssa – vilkasta toimintaa on kesälläkin

Puolustusvoimien koulutussuunnitelmaa täydennettiin toukokuussa 20 uudella tai muuttuneella harjoituksella. Niinpä yhä useampi suomalaissotilas harjoittelee kesällä kansainvälisten kumppaneiden kanssa.

Muun muassa valmiusyksiköiden harjoituksissa huomioidaan aiempaa laajemmin kansainvälisen yhteensopivuuden testaaminen. Pääosa harjoituksista toteutetaan Ruotsin, Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian kanssa.

– Kiinnostus harjoitusyhteistyöhön Puolustusvoimien kanssa on osoittanut, että meillä on jo nyt hyvät suhteet keskeisiin kumppaneihimme, toteaa tiedotteessa koulutuspäällikkö, eversti Kari Pietiläinen Pääesikunnasta.

Maavoimat järjestää kesällä viikkoja kestäviä harjoitus- ja koulutuskokonaisuuksia Etelä-, Lounais- ja Pohjois-Suomessa.

Merivoimat on järjestänyt toukokuusta lähtien useita koulutuksia, joissa harjoitellaan muun muassa meriliikenteen suojaamista, tilannekuvan muodostamista ja jakamista sekä rannikon taistelutehtäviä ja tulenkäyttöä. Harjoitustoiminta jatkuu kesälläkin.

Ilmavoimat järjestää kesällä Suomessa useita kansainvälisiä koulutuksia. Yksi painopiste on Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien kanssa tehtävä JEF-yhteistyö. Sen tavoitteena on kehittää maiden ilmavoimien yhteistoimintakykyä.

Lisäksi Ilmavoimat jatkaa Cross Border Training -yhteistyötä pohjoisessa sekä lentää yhteistoimintakierroksia Itämeren alueella Ruotsin ilmavoimien ja Baltian maiden ilmavalvonnasta vastaavien Naton lento-osastojen kanssa.