Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ministeri Lindén: Hallitus käynnistää lastensuojelun kokonaisuudistuksen vielä tällä vaalikaudella

Hallitus käynnistää lastensuojelun kokonaisuudistuksen vielä tällä vaalikaudella, kertoo perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.). Hänen mukaansa lastensuojelun uudistaminen on siinä määrin iso asia, että siinä tarvitaan parlamentaarista yhteistyötä.

– Isojen lakiuudistusten tekeminen ei tietenkään ole yhden kuukauden eikä kahdenkaan kuukauden asia. Me käynnistämme sen nyt tämän hallituskauden aikana, jota on vielä jäljellä tässä vajaa vuosi, Lindén sanoi eduskunnan kyselytunnilla vastatessaan perussuomalaisten Ari Koposen kysymykseen asiasta.

– Se tulee jatkumaan yli tämän hallituskauden ajan, koska me tarvitsemme täällä yhteistä laajaa konsensuskeskustelua täysin riippumatta siitä, minkä värinen tai minkälaisen koalition muodostama hallitus meillä tulevaisuudessa on. Tämä on meidän kaikkien yhteinen asia, Lindén jatkoi.

Hän painotti, että lastensuojelussa täytyy panostaa ennaltaehkäisyyn.

– Siinä ei todellakaan ole hirveän paljon järkeä, että me hyvin kalliisti erityissairaanhoidossa hoidamme kaikkien kärjistyneimpiä ongelmia ja samalla ylläpidämme rakenteita, jotka aiheuttavat niitä ongelmia, Lindén summasi.

Apua tarvitsevien määrä kasvussa

Lastensuojelun tilanne nousi torstaina eduskunnan kyselytunnin keskeisimmäksi teemaksi. Perussuomalaisten mukaan lastensuojelun tilanne Suomessa on hälyttävä.

– Apua tarvitsevien lasten ja nuorten määrä on jatkuvassa kasvussa. Lastensuojelun resurssipula, lainsäädännön toimimattomuus ja muut järjestelmän heikkoudet voivat johtaa peruuttamattomiin tragedioihin. Koko Suomea vuonna 2012 järkyttänyt viattoman lapsen hengen vaatinut tapaus osoitti, kuinka helposti lapsi voi pudota yhteiskunnan turvaverkkojen läpi traagisin seurauksin, kyselytuntikeskustelun avannut Sanna Antikainen (ps.) sanoi.

Perussuomalaisten Ritva Elomaa kantoi huolta myös lapsiperheiden toimeentulosta, kun elämisen menot kasvavat jyrkästi muun muassa ruoan ja energian hinnannousun myötä.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkisen (vas.) mukaan hallitus on jo monin tavoin pyrkinyt lievittämään hintojen nousun vaikutusta.

– On selvää, että jos tämä laaja-alainen hintojen nousu jatkuu, niin lisätoimia varmaankin tarvitaan. Mielestäni on erittäin tärkeää, että lisätoimia kohdistetaan erityisesti pienituloisille suomalaisille ja pienituloisille lapsiperheille, Sarkkinen sanoi.