Tilastokeskus: Velallisilla asuntokunnilla viime vuonna velkaa keskimäärin 93 100 euroa

Velallisilla asuntokunnilla oli viime vuonna velkaa keskimäärin 93 100 euroa, ilmenee Tilastokeskuksen velkaantumistilastosta.

Asuntovelallisilla asuntokunnilla oli asuntovelkaa keskimäärin 110 600 euroa. Keskimääräisten velkojen ja asuntovelkojen määrä kasvoi reaalisesti hieman vuodesta 2020.

Yhteensä asuntokunnilla oli vuoden lopussa velkaa 137 miljardia euroa. Velasta asuntovelkaa oli 95,7 miljardia euroa. Velallisia asuntokuntia oli Suomessa viime vuonna yhteensä 1,47 miljoonaa, mikä oli 53 prosenttia kaikista asuntokunnista.

Velallisten asuntokuntien määrä kasvoi hieman edellisvuodesta, sillä vuonna 2020 velallisia asuntokuntia oli 1,46 miljoonaa.

Viime vuoden lopussa yleisintä velka oli vähintään kahden aikuisen ja vähintään yhden lapsen asuntokunnissa, joista 87 prosentilla oli velkaa.

Tilastokeskuksen mukaan tänä vuonna tammi–maaliskuussa kotitalouksien säästämisaste kasvoi edellisestä neljänneksestä. Sekä kulutusmenot että käytettävissä oleva tulo pienenivät hieman.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut