Norjan ampujaksi epäilty on turvallisuuspalvelun vanha tuttu: taustalla mielenterveysongelmia ja syyte perheväkivallasta

Norjassa perjantain ja lauantain välisenä yönä kaksi ihmistä ampuneella ja yli kahtakymmentä haavoittaneella miehellä epäillään olleen mielenterveysongelmia, kertoo Aftonposten.

Norjan suojelupoliisi: Oslon joukkoampumisesta epäillyllä kytköksiä ääri-islamistiseen verkostoon – kaksi kuoli ja 21 haavoittui iskussa

Oslon poliisi on kertonut lauantaina, että miehen mielenterveys on "saattanut vaikuttaa yön tapahtumiin ja sen osuutta tutkitaan". Poliisi ei ole vielä kuulustellut epäiltyä.

Mies on entuudestaan tuttu Norjan poliisin turvallisuuspalvelulle. Häntä on syytetty ainakin perheväkivallasta. Aftonpostin mukaan oikeus huomautti miehen vuoden 2016 tuomiossa, että hänellä "oli ilmeisesti jonkin verran mielenterveysongelmia". Useissa tuomioissa on viitattu miehen mielenterveysongelmiin.

Poliisilla on Aftonpostin mukaan myös vahvaa näyttöä, että terroristisena tekona tutkinnassa oleva hyökkäys olisi kohdistunut Pride-teemaan.

Ampujaksi epäilty mies on Oslossa asuva, 42-vuotias Norjan kansalainen. Hän on muuttanut Norjaan 1990-luvulla vanhempiensa ja kahden sisaruksensa kanssa, ollessaan tuolloin 12-vuotias. Hän on iranilaistaustainen.

Epäillyn naapuri on kuvaillut Aftonpostenille miestä miellyttäväksi ja hyväkäytöksiseksi, jolla on paljon norjalaisia ystäviä.

Poliisi tutkii tapahtumien kulkua ja miehen liikkeitä valvontakameroiden avulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut