Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Uusia kaveri- ja lukukoiria tarvitaan ympäri Suomea – Yhdysvallat tuomitsee iskun Odessaan

Uusia kaveri- ja lukukoiria tarvitaan ympäri Suomea

Kaveri- ja lukukoiratoimintaan kaivataan mukaan lisää koiria, Kennelliitosta kerrotaan.

Ennen koronapandemiaa kaverikoirilla oli vuosittain yli 100 000 kohtaamista, mutta viime vuonna kohtaamisia oli enää noin 40 000. Myös toiminnassa mukana olevien koirien määrä on pudonnut merkittävästi. Ennen pandemiaa kaverikoiria oli lähes 2 000, tällä hetkellä jopa puolet vähemmän.

Sama ilmiö koskee myös lukukoiratoimintaa, vaikkakin se on selvästi kaverikoiratoimintaa pienimuotoisempaa.

Kaverikoirat vierailevat esimerkiksi vanhusten ja kehitysvammaisten asumispalveluyksiköissä. Lukukoirat taas käyvät pääosin kirjastoissa ja kouluissa.

Tänään luvassa poutapäivä, huomenna mahdollisesti hellettä

Tänään suurimmassa osassa maata on poutaa, kertoo Ilmatieteen laitos.

Lämpötila on eteläisessä ja keskisessä Suomessa 18:n ja 22 asteen välillä. Lapissa lämpötila jää hieman alhaisemmaksi.

Huomenna sää on päivystävän meteorologi Juha Jantusen mukaan suuressa osassa maata kesäinen ja lämpötila voi nousta yli 25 asteen.

Myöhemmin ensi viikolla nähdään Jantusen mukaan sekä sadetta että aurinkoa, ja lämpötila voi eteläisessä ja keskisessä Suomessa nousta reiluun 20 asteeseen.

Yhdysvallat tuomitsee iskun Odessaan - herättää epäilyksiä Venäjän sitoutumisesta viljanvientisopimukseen

Yhdysvallat on tuominnut Venäjän iskun Ukrainan Odessaan. Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken sanoo, että isku saa epäilemään Venäjän sitoutumista tuoreeseen viljanvientisopimukseen.

Eilen Venäjä iski risteilyohjuksilla Odessan satamaan Ukrainan eteläosassa. Venäjä on kiistänyt olleensa iskun takana.

Ukrainan ja Venäjän välillä saatiin perjantaina aikaan sopu Mustanmeren viljaviennistä. Venäjän sotatoimet ovat estäneet ukrainalaisviljan kuljetuksia. (Lähde: AFP)

Kaliforniassa maastopalo levisi alle vuorokaudessa laajalle alueelle, useille alueille evakuointimääräys

Yhdysvalloissa helleaalto on kasvattanut maastopaloriskiä.

Kaliforniassa lähellä Yosemiten kansallispuistoa perjantaina alkanut maastopalo levisi alle vuorokaudessa laajalle alueelle. Lauantaina paikallista aikaa palo roihusi jo noin 3 800 hehtaarin kokoisella alueella.

Paloa on sammuttamassa yli 500 pelastajaa. Lisäksi sitä yritetään sammuttaa vettä pudottavien helikoptereiden avulla.

Los Angeles Times kirjoittaa, että palo on tuhonnut kymmenen rakennelmaa ja uhkaa 2 000:tta. Osalle lähialueita on annettua pakollinen evakuointimääräys. (Lähde: AFP)

Lavrov osallistuu Arabiliiton kokoukseen Kairossa

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov osallistuu tänään Arabiliiton kokoukseen Kairossa Egyptissä. Lavrov tapaan ainakin järjestön pääsihteerin Ahmed Aboul Gheitin ja muita järjestön edustajia.

Tapaamisessa oli alun perin määrä keskustella Syyrian tilanteesta, mutta Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen vaikutus maailman talouteen noussevat keskeisesti esille. (Lähde: AFP)

Ranska EM-välieriin, jatkoajan rangaistuspotku ratkaisi

Englannissa pelattavan jalkapallon naisten EM-lopputurnauksen välieräjoukkueet ovat selvillä. Viimeisen paikan neljän parhaan joukkoon otti Ranska, kun se pudotti mestaruutta puolustaneen Hollannin 1–0. Ratkaisumaalin teki jatkoajan 12. minuutilla Eve Perisset rangaistuspotkusta.

Ranska kohtaa keskiviikkona pelattavassa EM-välierässä Saksan. Tiistaina EM-finaalipaikasta pelaavat järjestäjämaa Englanti ja Ruotsi.

Etiopian Tsegay kirmasi 5 000 metrin MM-voittoon

Etiopian Gudaf Tsegay on voittanut kultaa naisten 5 000 metrillä Yhdysvaltain Eugenessa pidettävissä yleisurheilun MM-kisoissa. Hänen voittoaikansa oli 14.46,29.

Toiseksi juoksi kautensa parhaimmalla tuloksella Kenian Beatrice Chebet. Hänen aikansa oli 14.46,75.

Pronssimitali meni niin ikään Etiopiaan, kun Dawit Seyaum saavutti maaliviivan ajalla 14.47,36.

Tokion olympialaissa matkalla kultaa voittanut Hollannin Sifan Hassan jäi kisassa kuudenneksi. (Lähde: AFP)

Tokion kultamitalisti Korir juoksi jälleen voittoon 800 metrillä

Kenian Emmanuel Korir on juossut MM-voittoon miesten 800 metrillä Yhdysvaltain Eugenessa järjestettävissä yleisurheilun MM-kisoissa.

Tokion olympialaisissakin kultaa napanneen Koririn aika Eugenessa oli 1.43,71. Kultajuoksu oli kenialaisen kauden paras.

Toiseksi sijoittui Algerian Djamel Sedjati ajalla 1.44,14. Pronssille juoksi Kanadan Marco Arop tuloksella 1.44,28. (Lähde: AFP)