Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV:n uutisten kysely: Kolmen eduskuntapuolueen edustajan mukaan Nesteen hallitukseen pitäisi saada valtion edustaja

Kolmen eduskuntapuolueen edustajan mukaan Nesteen hallitukseen pitäisi saada valtion edustaja, ilmenee MTV:n uutisten kyselystä. MTV:n uutisten kyselyyn vastasivat puhelimitse kokoomuksen Kai Mykkänen, vihreiden Atte Harjanne, keskustan Markus Lohi sekä perussuomalaisten Lulu Ranne. Kirjallisesti asiaa kommentoivat vasemmistoliiton Jussi Saramo sekä SDP:n puolueen varapuheenjohtaja Niina Malm.

SDP:n Malm, perussuomalaisten Ranne ja vasemmistoliiton Saramo sanovat, että valtiolla pitäisi olla edustaja Nesteen hallituksessa.

Mykkäsen mukaan asiaa tulisi nyt harkita. Keskustelu valtion edustuksesta Nesteen hallituksessa lähti liikkeelle Mykkäsen ottaessa sen Ylen haastattelussa esille. Vihreiden Harjanteen mukaan se on harkinnan arvoinen ehdotus.

Keskustan Lohi on poliitikoista kriittisin. Hänkin kuitenkin pitää sitä keskustelun ja harkitsemisen arvoisena.

– Jos kuvitellaan, että se jotenkin ratkaisisi jotakin ongelmia, joita politiikan kautta on ratkottavissa, se on harhakuvitelma. Yhtiön hallituksessa olevien tehtävä on lain mukaan ajaa puhtaasti yhtiön etua, ei yksittäisen osakkeenomistajan etua. Sen takia osa keskustelusta saattaa tässä mennä vähän metsään, jos kuvitellaan, että sinne mentäisiin politiikkaa tekemään, Lohi sanoo.