Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan Kateryna Monzul tuomitsee EM-kisojen loppuottelun Wembleyllä

Ukrainalainen Kateryna Monzul toimii sunnuntaina jalkapallon naisten EM-turnauksen loppuottelun erotuomarina, kun Englanti ja Saksa ottavat yhteen Lontoon Wembleyllä. Monzul, 41, on ensimmäinen ukrainalaistuomari, joka jakaa oikeutta naisten EM-finaalissa.

Pitkän tuomariuran tehnyt Monzul tuomitsi EM-turnauksessa aiemmin lohkovaiheen ottelut Espanja–Suomi ja Itävalta–Norja sekä Ruotsin ja Belgian välisen puolivälierän.

Kotimaassaan miesten liigaotteluita tuominnut Monzul on toiminut erotuomarina myös kolmessa naisten MM-turnauksessa. Ukrainalaisen yksi uran kohokohdista nähtiin 2015, kun hän tuomitsi Yhdysvaltain ja Japanin välisen MM-finaalin.

Suomen Lina Lehtovaara tuomitsi EM-kisoissa kaksi lohkovaiheen ottelua, mutta pudotuspeleissä suomalaistuomari jäi sivurooliin. Lehtovaara oli neljäntenä erotuomarina Englanti–Espanja-puolivälierässä sekä Saksan ja Ranskan välisessä välierässä.