Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Biden: En ole huolissani Kiinasta – kiinalaiskenraali kutsuu Taiwanin edustalla jatkuvia sotaharjoituksia "uudeksi normaaliksi"

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoo, ettei hän "ole huolissaan" jännitteisestä tilanteesta Kiinan kanssa, uutisoi Newsweek. Kiinan sotilaallisten toimien lisääntyminen Taiwanin ympärillä kuitenkin huolestuttaa, sen hän myöntää.

– Olen huolissani siitä, miten paljon he liikkuvat alueella, Biden sanoi toimittajille maanantaiaamuna.

– En usko, että he tekevät enempää kuin he tekevät nyt, Biden totesi. Oletettavasti presidentti ei siis usko Kiinan hyökkäävän Taiwaniin, vaan jatkaa voimannäyttöään mittavilla sotaharjoituksillaan.

Kun Bidenilta pysyttiin, oliko Yhdysvaltain edustajanhuoneen puhemies Nancy Pelosin viisasta vierailla Taiwanissa viime viikolla, Biden totesi vain, että oli Pelosin oma päätös vierailla.

Kiina vuorostaan on kutsunut aloittamiaan sotaharjoituksia "uudeksi normaaliksi".

– Tämänkaltaiset harjoitukset eivät lopu ja odotamme niistä tulevan rutiininomaisia ennen (Kiinan ja Taiwanin) jälleenyhdistymistä, kiinalainen kenraali Li Bijan sanoo viestipalvelu Twitterissä, viitaten kiinalaismedia Global Timesin haastattelemiin asiantuntujoihin.