Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen demariministeri Susanna Huovinen valtiovarainministeriön alivaltiosihteeriksi

Valtioneuvosto on nimittänyt Susanna Huovisen valtiovarainministeriön hallintopolitiikan alivaltiosihteeriksi viiden vuoden ajaksi. Huovinen toimii tällä hetkellä Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry:n toiminnanjohtajana.

Sosiaalidemokraatteja edustanut Huovinen toimi Matti Vanhasen (kesk.) ykköshallituksessa liikenne- ja viestintäministerinä vuosina 2005–2007 ja peruspalveluministerinä Jyrki Kataisen (kok.) ja Alexander Stubbin (kok.) hallituksissa vuosina 2013–2015. Kansanedustaja hän oli vuodet 1999–2018.

– Odotan mielenkiintoista ja haasteellista työtä, jossa voin aidosti vaikuttaa hallinnonrajat ylittävän yhteistyön vahvistamiseen ja kansalaisten osallisuuden parantamiseen, Huovinen kertoo tiedotteessa.

Nimityksessä painoi Huovisen kokemus ministerinä. Hakijoita oli 18, joista loppusuoralle pääsi Huovisen lisäksi valtiovarainministeriön osastopäällikkö Jani Pitkäniemi.