Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Entinen brittitiedustelupomo: "Putinille tulee jollakin tavalla epämieluinen loppu"

Britannian ulkomaantiedustelupalvelu MI6:n entinen päällikkö Richard Dearlove ennustaa, että Venäjän presidentti Vladimir Putinin valtakausi päättyy joko hänen terveysongelmiin tai toisen venäläisen ryhmän väliintuloon. Asiasta uutisoi Newsweek.

Dearlove puhui Putinista One Decision -podcastin torstaisessa jaksossa. Hän ei usko, että Putin voisi poistua virastaan nauttimaan "luksuseläkkeestä", vaikka hän on väitetysti kerännyt itselleen huomattavan omaisuuden.

– Hän on tehnyt hirvittävän virheen Ukrainan suhteen. Lopputulemaa on vaikea ennustaa, mutta hänelle tulee jollakin tavalla epämiellyttävä loppu, Dearlove arvioi.

Podcastin heinäkuisessa jaksossa Dearlove spekuloi Putinin seuraajaksi Venäjän turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrusheviä, joka kuuluu Putinin lähipiiriin.

Toukokuussa hän ennusti, ettei Putin ole enää presidentti vuonna 2023 huhuttujen terveysongelmiensa vuoksi.

69-vuotias Putin voisi teknisesti jatkaa maansa presidenttinä vuoteen 2036 asti, sillä hän allekirjoitti vuonna 2021 lain, jonka mukaan hän voi vielä hakea nykyisen kautensa jälkeen kahta, kuuden vuoden kestoista jatkokautta. Mahdollisten jatkokausien viimeisenä vuonna Putin täyttäisi 84 vuotta.

MI6:n nykyinen johtaja Richard Moore sanoi heinäkuussa Aspenin turvallisuusfoorumissa, ettei Putinin vakavasta sairastumisesta ole todisteita. Myös Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Bill Burns jakaa näkemyksen.

Newsweek pyrkii kysymään asiaa ilmeisesti Putinilta itseltään, sillä amerikkalaislehti kertoo lähestyneensä Kremliä kommenttipyynnöllä.