Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asikkalan murhasta epäilty vangittiin – epäillään 20-vuotiaan taksikuskin surmaamisesta

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on vanginnut 24-vuotiaan miehen, jota epäillään murhasta Asikkalassa Lahden lähistöllä. Mies määrättiin vangittavaksi todennäköisin syin rikoksesta epäiltynä.

Poliisin mukaan rikoksen uhri oli 20-vuotias nainen, joka oli työvuorossa taksinkuljettajana. Epäilty taas on poliisin mukaan aiemmin toiminut taksinkuljettajana.

Hämeen poliisi kertoo tiedotteessa, että nainen otti epäillyn kyytiinsä Lahden keskustassa. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan matka jatkui Asikkalaan, mutta taksamittari ei ollut päällä.

Poliisi sai ilmoituksen kuolleesta ihmisestä Asikkalassa noin puoli kuuden aikaan lauantaiaamuna. Epäillyn kiinniotosta tiedotettiin sunnuntaina.

Tapauksen tutkinta jatkuu muun muassa kuulustelemalla sellaisia henkilöitä, jotka ovat olleet tekemisissä epäillyn tai uhrin kanssa. Poliisi jatkaa myös teknistä tutkintaa.

– Poliisi ei voi tässä vaiheessa tutkintaa vaarantamatta kertoa tapahtumasta tarkemmin, sanotaan poliisin tiedotteessa.

Päijät-Hämeen käräjäoikeudesta kerrottiin tänään STT:lle, että epäilty on vuosina 2017–2019 saanut toistakymmentä velkomustuomiota, jotka ovat olleet riidattomia eli velkojen perusteista ei ole ollut laillisia epäilyjä. Sen sijaan miehellä ei ole mitään rikostuomioita eikä riitajuttuja ainakaan Päijät-Hämeen käräjäoikeudesta.