Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ecuadorissa tutkitaan Galapagossaarilla surmattuja jättiläiskilpikonnia

Etelä-Amerikassa Ecuadorissa syyttäjät ovat ilmoittaneet tutkivansa epäiltyä neljän jättikilpikonnan metsästystä ja tappamista Galapagossaarilla. Ympäristörikoksiin keskittynyt osasto kerää todistajanlausuntoja kansallispuiston työntekijöiltä sekä nimeää asiantuntijat tekemään kilpikonnille ruumiinavaukset.

Ympäristöministeriön mukaan kansallispuiston johto oli tehnyt ilmoituksen eläinten kuolemista. Ministeriö ei tarkentanut, mitä lajia kilpikonnat olivat, mutta kertoi metsästyksen tapahtuneen Galapagoksen suurimmalla saarella Isabelalla noin tuhannen kilometrin päässä Ecuadorin rannikosta.

Villieläinten metsästämisestä voi Ecuadorissa saada kolmen vuoden vankeustuomion.

Vuonna 2019 eräs mies sai 11 000 dollarin sakon ajettuaan autolla päin kilpikonnaa niin, että sen kilpi vahingoittui. Samana vuonna toinen kuski sai 15 000 dollarin sakon, koska hän ajoi autolla vain Galapagossaarelta löytyvään leguaanilajiin kuuluvan yksilön yli ja tappoi sen.

Isabela-saari on kooltaan yli 4 500 neliökilometriä, ja se muodostaa noin 60 prosenttia Galapagossaarten maapinta-alasta. YK:n biosfäärialueeksi eli kestävän kehityksen mallialueeksi luokiteltujen Galapagossaarten luonto ja eläimistö on ainutlaatuista

Galapagoksella asui aikoinaan 15 eri kilpikonnalajia. Kansallispuiston mukaan kolme niistä on kuollut sukupuuttoon jo vuosisatoja sitten.

Vuonna 2019 saarella tavattiin Chelonoidis phantastica -kilpikonna, jonka oli luultu kuolleen sukupuuttoon jo yli sata vuotta sitten.