Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehyn ja Superin työriitaa sovitellaan keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina

Valtakunnansovittelijan toimisto jatkaa hoitajaliittojen Tehyn ja Superin työriitojen sovittelua tällä viikolla. Sovittelijan toimisto tviittaa, että sovittelulle on varattu aikaa keskiviikkona, perjantaina ja sunnuntaina.

Valtakunnansovittelijan toimiston tviitissä todetaan, että jonkin verran lähentymistä on tapahtunut, mutta työtä on vielä paljon jäljellä.

Työriidan osapuolet ovat tavanneet Bulevardilla tiiviisti, edellisen kerran maanantaina ja sitä ennen viime viikolla.

Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT julkisti sovittelujen jatkon edellä teettämänsä kyselyn, jonka mukaan enemmistö kansalaisista katsoo, ettei lakkoja saa ilman suojelutyötä kohdistaa potilaiden kannalta kriittiseen hoitoon.

Yli 80 prosenttia vastaajista oli täysin tai jokseenkin samaa mieltä kyselyn väittämän kanssa, jonka mukaan "lakkoja ei saa kohdistaa ilman suojelutyötä potilaiden hengen ja terveyden kannalta kaikkein kriittisimpään hoitoon, kuten teho-osastoille, sydänvalvontaan ja vanhusten kotihoitoon".

Vastaajista 74 prosenttia kannatti lain säätämistä kansalaisten henkeä ja terveyttä turvaamaan, jos ammattijärjestö kieltäytyy suojelutyöstä lakkotilanteessa.

Kyselyn toteutti Taloustutkimus internetpaneelissa, jossa haastateltiin noin 1 200 ihmistä elo-syyskuun vaihteessa. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

---------------

Korjattu aiempaa uutista klo 13.20: Edellinen sovittelutapaaminen oli Bulevardilla maanantaina, ei viime viikon perjantaina.