Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SAS:n kriisilaina hyväksyttiin – yhtiöllä viikko aikaa maksaa lakkokorvauksia asiakkailleen

Pohjoismaisen lentoyhtiö SAS:n hankkima 700 miljoonan dollarin (697 miljoonan euron) kriisilaina on hyväksytty newyorkilaisessa tuomioistuimessa. Rahoitus hyväksyttiin vain vajaa viikko ennen takarajaa, jolloin yhtiön tulee maksaa loput lakkokorvaukset norjalaisille asiakkailleen.

Norjalaisen Dagens Näringsliv -lehden mukaan tuomari vaati kuitenkin, että lainasopimuksen ehtoja vielä tarkennetaan viikonlopun aikana. Lainan myönsi amerikkalainen riskirahoitusyhtiö Apollo Global Management.

SAS hakeutui heinäkuussa Yhdysvalloissa suojaan velkojiltaan niin sanotun Chapter 11 -menettelyn avulla. Menettelyn avulla se pyrkii järjestelemään talouttaan uudelleen ja hankkimaan uutta pääomaa.

SAS on jo pitkään ollut suurissa talousvaikeuksissa, joita koronakriisi on pahentanut. Yhtiön taloutta rassasi tänä kesänä myös 7 300 lentoa pysäyttänyt lentäjälakko, jonka arvioidaan maksaneen yhtiölle noin 145 miljoonaa dollaria. Norjalaisten asiakkaiden hoitamattomia korvausvaatimuksia oli elokuun lopulla auki vielä noin 8 000, ja maan ilmailuviranomainen vaatii, että kaikki tulee maksaa viimeistään 15. syyskuuta.

Yhdysvalloista hankitun lainan avulla SAS aikoo panna toimeen mittavan rakenneuudistuksen, jolle on annettu nimeksi "SAS Forward."