Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulujen Wilmassa olevia oppilaiden ja henkilökunnan jäsenten nimitietoja on voinut näkyä ulkopuolisille

Koulujen Wilma-järjestelmässä olevia oppilaiden nimitietoja on voinut näkyä ulkopuolisessa sovelluksessa.

Tietoja on pystynyt lukemaan epävirallisessa Wilma Plus -sovelluksessa. Huoltajat tai oppilaat ovat voineet nähdä esimerkiksi oppilaan luokkatovereita tai koulun henkilöstöä koskevia tietoja.

Wilma Plus -sovellus oli noutanut tietoja virallisesta Wilma-järjestelmästä. Wilmaa ylläpitävä Visma Enterprise Oy on nyt poistanut kyseisen tietojennoutomahdollisuuden.

Visma Enterprise Oy:n koululiiketoimintajohtaja Teemu Lehtonen kertoo STT:lle, että asia koskee kaikkia Wilma Plussaa käyttäneitä.

Lehtonen arvioi aiemmin Helsingin Sanomille, että Wilma Plussalla on noin 10 000 käyttäjää.

Wilma Plus -sovelluksen ongelmista kertoi Joensuun kaupunki tiedotteessaan keskiviikkona. Myös Kuopion kaupunki tiedotti aiheesta.

Joensuun tiedotteessa muistutetaan, että Wilma-tunnuksilla ei tule kirjautua mihinkään muualle kuin viralliseen Wilma-sovellukseen.

– Vaikka kaupunki ei ole omilla toimenpiteillään voinut estää tapahtunutta, suhtaudumme asiaan vakavasti ja pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia, sanoo Joensuun kaupungin tietosuojavastaava Tiina Salminen kaupungin tiedotteessa.