Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jälkijäristykset ovat jatkuneet Kaakkois-Taiwanissa

Jälkijäristykset ovat jatkuneet tänään Kaakkois-Taiwanissa. Maa on järissyt harvaan asutulla alueella lauantaista lähtien.

Maan pääkaupungissa Taipeissa tunnettiin myös tänään jälkijäristys, jonka voimakkuus oli 5,5. Viimeisin jälkijäristys tapahtui 13 kilometrin syvyydessä 66 kilometriä etelälounaaseen rannikkokaupunki Hualienista, kertoo Yhdysvaltain geologian tutkimuskeskus (USGS).

Eilen iltapäivällä tapahtuneen maanjäristyksen voimakkuus oli 6,9. Järistys repi auki teitä ja kaatoi kourallisen taloja Yulin kaupungissa.

Viranomaisten mukaan maanjäristys aiheutti ainakin yhden ihmisen kuoleman, kun tämä jäi tippuneen tehdaskoneen alle maan itäosissa sijaitsevassa Yulin kaupungissa.

Viranomaisten mukaan järistyksessä loukkaantui yhteensä 146 ihmistä.

Taiwan sijaitsee mannerlaattojen risteyskohdassa, minkä vuoksi saarella ja sen läheisyydessä tapahtuu usein järistyksiä. Taiwanin tuhoisimmassa maanjäristyksessä vuonna 1999 kuoli yli 2 400 ihmistä. Tuolloinen järistys oli voimakkuudeltaan 7,6.