Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikoneemme on avattu, löydä oma ehdokkaasi vastaamalla kysymyksiin!

Tuppurainen vihjailee muutoksista Fortumin hallituksessa kevään yhtiökokouksessa

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) vihjailee muutoksista Fortumin hallituksen kokoonpanoon seuraavassa yhtiökokouksessa. Hänen mukaansa Fortumin Uniper-seikkailun jälkipyykki pestään.

– Kun valmistaudumme ensi kevään yhtiökokoukseen, voitte olla varma, että valtio-omistaja vaikuttaa nimitystoimikuntaan, jotta myös valtio-omistajan ääni yhtiökokouksessa kuuluu, Tuppurainen kertoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla.

Valtio on Fortumin enemmistöomistaja. Valtio-omistaja käyttää valtaa yhtiökokouksessa, joka valitsee yhtiön seuraavan hallituksen.

Tuppurainen sanoi keskiviikkona, että on yhtiön hallituksen asia valita toimitusjohtaja ja päättää toimitusjohtajan irtisanomisesta. Fortumin hallituksen puheenjohtaja Veli-Matti Reinikkala kertoi puolestaan, että yhtiön toimitusjohtajalla Markus Rauramolla on hallituksen täysi luottamus. Reinikkalan mielestä johdon vaihtaminen ei hyödytä yhtiötä eikä sen sidosryhmiä.

Muun muassa Liike Nytin puheenjohtaja Harry Harkimo vaatii, ettei Fortumin johto voi jatkaa tehtävissään, vaan Rauramon ja Fortumin hallituksen on erottava.