Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iranin oikeuslaitoksen johtaja uhosi, ettei mielenosoittajia kohtaan tunneta armoa – mielenosoitukset jatkuvat uhkailusta huolimatta

Mielenosoitukset jatkuivat Iranissa sunnuntaina jo kymmenettä päivää siitä huolimatta, että Iranin oikeuslaitosta johtava Gholamhossein Mohseni Ejei oli aikaisemmin uhannut, että mielenilmaukset tullaan kukistamaan "ilman armoa".

Iranilaisen ihmisoikeusjärjestön välittämässä materiaalissa näkyy pimeän laskeuduttua maan pääkaupungin Teheranin kaduille kerääntyneitä mielenosoittajia. Uutistoimisto AFP:n keräämien tietojen mukaan mielenilmauksia oli myös useissa muissa kaupungeissa.

Tietojen saaminen mielenosoituksista on vaikeaa, sillä viranomaiset ovat monin paikoin estäneet esimerkiksi pääsyn internetiin.

Mielenosoitukset saivat alkunsa 22-vuotiaan kurdinaisen kuoltua sen jälkeen kun Iranin siveyspoliisi oli pidättänyt tämän väärin puetun hijabin takia. Protestoijien mukaan kuolema johtui poliisin pahoinpitelystä.

Viranomaisten mukaan ainakin 41 ihmistä on kuollut mielenosoituksissa. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan todellinen luku on paljon korkeampi.

Iranin korkeimman hengellisen johtajan, ajatollah Ali Khamenein mukaan mielenosoitukset ovat ulkovaltojen masinoimia.