Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hallitus vastaa välikysymykseen vanhus- ja terveyspalveluista

Hallitus vastaa tänään eduskunnan täysistunnossa opposition välikysymykseen vanhus- ja terveyspalveluista.

Välikysymyksen jättäneiden kokoomuksen, perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien mukaan hallitus on vahtivuorollaan päästänyt pitkään vaivanneen hoitajapulan syvenemään entisestään. Hallitus päätti oppositioryhmien mukaan kunnianhimoisesta hoitajamitoituksesta, mutta jätti tekemättä toimet hoitajien määrän turvaamiseksi.

Ryhmät muistuttavat, että hallitusohjelmassa luvattiin palauttaa luottamus vanhuspalveluiden laatuun, oikea-aikaisuuteen ja saatavuuteen. Oppositioryhmät edellyttävät hallitukselta nyt selvitystä siitä, mitä se aikoo tehdä tilanteen ratkaisemiseksi.

Välikysymysäänestykset pidetään perjantaina.

Neuvottelut hoitajamitoituksen siirtämisestä kesken

Neuvottelut ympärivuorokautisen hoivan hoitajamitoituksesta jatkuivat eilen hallituksen sote-ministeriryhmässä. STT:n tietojen mukaan pöydällä on ollut erilaisia mitoituksen voimaantulon porrastusmalleja, joihin muun muassa vasemmistoliitto suhtautuu suopeasti. Vasemmistoliitosta kerrotaan puolueen vastustavan kuitenkin edelleen sitä, että hoitajamitoituksen kiristämiseen jo luvattua rahoitusta lykättäisiin.

Hoitajamitoituksen on ollut määrä nousta huhtikuussa vähintään seitsemään työntekijään jokaista kymmentä hoidettavaa kohti. Käytännössä hoitajia ei ole kuitenkaan siihen mennessä riittävästi.