Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hoiva-avustajia palkattaisiin tuhatpäin vanhustenhoitoon, jos heitä olisi tarjolla, paljastaa THL:n kysely – työnantajat näkevät ammattikunnan käytössä kuitenkin esteen

Vanhuspalveluita tuottavat olisivat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kyselyn perusteella valmiita palkkaamaan paljon nykyistä enemmän hoiva-avustajia, jos heitä vain olisi tarjolla.

Palkkauksen esteenä on useimmin saatavuuspula mutta myös se, että moni palkkaa mieluummin lähi- tai sairaanhoitajia.

Kyselyn perusteella tuottajat olisivat valmiita palkkaamaan ympärivuorokautisiin palveluihin noin 2 600 hoiva-avustajaa lisää vuoden aikana. Tarve on kyselyn mukaan suurin Varsinais-Suomessa ja Helsingissä.

Toukokuussa hoiva-avustajia oli Suomessa noin 2 900, joten määrä voisi kaksinkertaistua. Kolmessa vuodessa palkkaustarve olisi 4 300, jos heitä olisi tarjolla. Hoiva-avustajat voidaan vanhuspalvelulain mukaan ottaa huomioon hoitajamitoituksessa, jos he osallistuvat välittömään asiakastyöhön.

Avustajat eivät saa osallistua lääkehoitoon

Hoiva-avustajat voivat osallistua esimerkiksi vanhusten hoitoon liittyviin tehtäviin, mutta heiltä ei vaadita lähi- tai sairaanhoitajan tutkintoa. Hoiva-avustajat eivät saa osallistua lääkehoitoon, eivätkä he saa olla hoitovuorossa yksin.

Kyselyn perusteella moni työnantaja suosi lähi- ja sairaanhoitajia palkkauksessa muun muassa siksi, etteivät muut ammattiryhmät saa hoitaa kaikkia työtehtäviä. Toisaalta hoiva-avustajan koulutus kestää useimmilla koulutusten tarjoajilla noin vuoden, kun taas hoitoalan henkilöstön koulutusohjelmat ovat tätä pidempiä.

THL:n kyselyn perusteella moni työnantaja oli kouluttanut hoiva-avustajia oppisopimuskoulutuksella.

Asiantuntija: Työnjakoa voisi kehittää

Johtava asiantuntija Sari Kauppinen arvioi THL:n tiedotteessa, että entistä parempi työnjako voisi auttaa muiden ammattiryhmien hyödyntämisessä.

Vastauksissa nousi THL:n mukaan myös huoli siitä, miten henkilöstöä riittää hoitajamitoituksen kasvaessa.

– Vastuu kokonaisuudesta ja asiakkaiden hoivan laadusta on vakituisella henkilökunnalla, joka uupuu, kun vastuunkantajia on vähän, kyselyyn jätetyssä avoimessa vastauksessa todetaan.

THL:n kyselyyn vastasi 351 vanhuspalvelun tuottajaa, joista 156 oli julkiselta sektorilta ja 195 yksityisiltä. Kaikkiaan vastausprosentti oli THL:n mukaan 89.

– Kyselyn vastauskattavuus oli erittäin hyvä, mikä omalta osaltaan kertoo palveluntuottajien halukkuudesta löytää keinoja työvoimapulaan, arvioi Kauppinen.