Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putin: Lisää massiivisia iskuja Ukrainaa vastaan ei ole suunnitteilla, liikekannallepanoa ei olla laajentamassa

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan lisää massiivisia iskuja Ukrainaa vastaan ei ole toistaiseksi suunnitteilla. Putin väitti niin ikään, ettei Venäjän tarkoituksena ole tuhota Ukrainaa.

– Massiivisille iskuille ei ole tarvetta. On muita tehtäviä. Toistaiseksi. Ja sen jälkeen kaikki selviää. Emme ole asettaneet tavoitteeksemme Ukrainan tuhoamista, Putin sanoi toimittajille Astanassa Kazakstanissa.

Putinin mukaan nykyistä osittaista liikekannallepanoa ei myöskään olla laajentamassa.

– Mitään lisää ei ole suunnitteilla. Puolustusministeriö ei ole tehnyt ehdotuksia, enkä usko lisätarpeeseen lähitulevaisuudessa, Nyt olemme mobilisoineet 222 000 ihmistä 300 000:sta. Parin viikon kuluessa kaikki mobilisointitoimet on saatu päätökseen.

Putinin mukaan mitään tarvetta neuvotteluille Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin kanssa ei myöskään ole.

– Meidän tulisi kysyä häneltä, onko hän valmis sellaisiin keskusteluihin kanssani vai ei. Itse en, totta puhuakseni, näe tarvetta, Putin sanoi kun häneltä kysyttiin mahdollisesta tapaamisesta G20-talouskokouksen yhteydessä marraskuussa.

Putin muistutti myös, ettei ole vielä päättänyt osallistuuko hän kokoukseen.