Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tenolle esitetään lohenkalastuskieltoa myös kaudelle 2023 – ministeriön mukaan kannat eivät ole kohentuneet

Tenolle esitetään lohenkalastuskieltoa myös ensi vuoden kalastuskaudelle, kertoo maa- ja metsätalousministeriö tiedotteessaan. Kielto olisi voimassa kesäkuun alusta vuoden loppuun.

Lohenkalastuskieltoja on asetettu myös tänä ja viime vuonna. Ministeriön mukaan Tenojoen lohikantojen tila ei kuitenkaan kohentunut kesällä eikä lohen nousumäärien kasvusta ensi vuonna ole lupaavia merkkejä. Vesistössä tehtyjen tutkimusten perusteella kannat ovat korkeintaan samalla tasolla kuin viime vuonna.

Ministeriö pitää kalastuskieltoa välttämättömänä.

– Mereltä palaava lohimäärä on edelleen niin pieni, että jokainen pyydetty lohi rikkoisi kestävän kalastuksen periaatteita, tiedotteessa sanotaan.

– Nykytilanteessa ei ole ollut mahdollista määrittää sellaista vähäistä kalastusta, joka ei olisi haitallista Tenon lohikannoille, mutta mahdollistaisi saamelaisen lohenkalastuskulttuurin harjoittamisen.

Hallitus on antanut asiasta esityksen, josta voi antaa lausuntoja lokakuun loppuun saakka. Kalastusneuvottelujen aikataulu on ollut kiireellinen, koska eduskunnan on käsiteltävä asia tällä vaalikaudella.