Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

BBC: Intian siltaromahduksessa sai surmansa ainakin 141 ihmistä, uhrimäärän odotetaan nousevan yhä

Intiassa ainakin 141 ihmistä on kuollut sunnuntain siltaromahduksessa, kertoo BBC. Kuolonuhrien määrän pelätään nousevan edelleen.

Turma sattui Gujaratin osavaltiossa Intian länsiosassa.

Poliisin edustajan mukaan toistakymmentä ihmistä saa parhaillaan sairaalahoitoa. Hengissä pelastettujen määräksi ilmoitettiin maanantaina 177.

Poliisi ilmoitti maanantaina yhdeksän ihmisen otetun kiinni siltaromahdukseen liittyen.

Kaikki kiinniotetut liittyivät poliisin mukaan yritykseen, joka oli vastuussa sillan ylläpidosta. Kiinniotettuja epäillään syyllisiksi uhrien kuoleman tuottamiseen.

Sillalla oli satoja ihmisiä

Viranomaisten mukaan Machchhu-joen yli kulkevalla liki 150 vuotta vanhalla riippusillalla tai sen läheisyydessä saattoi olla lähes 500 uskonnolliseen juhlaan osallistunutta ihmistä, kun sillan rakenteet antoivat myöten juuri pimeän laskeuduttua.

Silta oli ollut suljettuna useita kuukausia korjaustöiden takia. Se otettiin uudelleen käyttöön viime keskiviikkona siitä huolimatta, että silta ei ollut saanut turvallisuustodistusta remonttinsa jälkeen.

Silta oli 233 metriä pitkä ja puolitoista metriä leveä.

Paikallispoliisi on aloittanut turman syyn tutkinnan. Selvitysten kohteena on ainakin korjaustyöt tehnyt urakoitsija.