Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Savonlinnassa kaksi ihmistä kuoli henkilöauton törmättyä puuhun, Pohjoismaiden neuvoston istunto jatkuu Helsingissä

Lue koosteesta tärkeimmät uutiset aamuksi.

Savonlinnassa kaksi ihmistä kuoli henkilöauton törmättyä puuhun

Savonlinnassa kaksi ihmistä on kuollut vakavassa liikenneonnettomuudessa, kertoo Itä-Suomen poliisilaitos.

Poliisin mukaan kovalla nopeudella puuhun ajaneessa henkilöautossa oli kyydissä yhteensä viisi henkilöä. Poliisi ei tiedotteessaan kommentoinut muiden autossa olleiden vointia.

Tapahtumapaikalla nopeusrajoitus oli 60 kilometriä tunnissa.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen Savonlinnantiellä Mertalan kaupunginosassa tapahtuneesta liikenneonnettomuudesta tiistai-iltana ennen kello kahdeksaa.

Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan tie oli suljettu liikenteeltä yli tunnin ajan.

Pohjoismaiden neuvoston istunto jatkuu Helsingissä

Pohjoismaiden neuvoston istunto jatkuu tänään Eduskuntatalossa Helsingissä.

Päivän ohjelmassa ovat yhteistyöministereiden kyselytunti ja selonteko, jonka aiheena on kriisivalmius Pohjoismaissa. Istunnossa käsitellään lisäksi ulkoministerien selonteko ja kansainvälisten vieraiden puheenvuorot ja esitykset.

Neuvoston istunto alkoi tiistaina ja se päättyy torstaina. Teemana on tänä vuonna pohjoismaisen yhteistyön tulevaisuus.

Pohjoismaiden neuvosto on Pohjoismaiden parlamenttien ja hallitusten välinen yhteistyöelin. Suomi toimii tänä vuonna neuvoston puheenjohtajamaana.

Tanskan vasemmistoblokki ottamassa niukan enemmistön, Frederiksen pyrkii blokkia laajempaan hallituskoalitioon

Vasemmistoblokki on voittamassa niukan enemmistöaseman Tanskan parlamentissa.

Tanskan tiistaisissa vaaleissa vasemmiston punainen blokki on saanut ääntenlaskun päätyttyä 87 kaikista Manner-Tanskassa jaossa olleista paikoista. Färsaarilta ja Grönlannista odotettavien kolmen paikan myötä vasemmistoblokilla olisi siis kaikkiaan 90 edustajaa maan 179-paikkaisessa parlamentissa.

Sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtaja ja Tanskan pääministeri Mette Frederiksen kertoi vasemmistoenemmistön varmistumisen jälkeen pyrkivänsä muodostamaan blokkia laajemman hallituskoalition. (Lähde: Ritzau)

Pohjois-Korea on laukaissut ainakin kymmenen ohjusta, sanoo Etelä-Korea

Pohjois-Korea on laukaissut tänään ainakin kymmenen ohjusta, sanoo Etelä-Korean asevoimat. Etelänaapurinsa mukaan Pohjois-Korea on ampunut idän ja lännen suuntaan useita erityyppisiä ohjuksia.

Asevoimat vahvisti aiemmin, että ballistinen ohjus oli laskeutunut ensimmäistä kertaa lähelle Etelä-Korean aluevesiä.

Etelä-Korean presidentti on määrännyt, että pohjoisnaapurin viimeisimpiin provokaatioihin vastattaisiin pikaisesti.

Etelä-Korean itärannikon edustalla sijaitsevalle saarelle annettiin myös ohjuslaukaisujen vuoksi ilmaiskuvaroitus, minkä lisäksi asukkaita kehotettiin evakuoitumaan läheisimpään maanalaiseen suojaan. (Lähde: AFP)

Yhdysvaltain keskuspankki linjaa ohjauskorosta

Yhdysvaltain keskuspankki linjaa tänään ohjauskorosta. Korkopäätöksestä kerrotaan noin iltayhdeksältä Suomen aikaa.

Analyytikot ovat odottaneet 0,75 prosenttiyksikön koronnostoa, joka olisi jo neljäs perättäinen vastaavan suuruinen korotus. Jos korotus toteutuu odotetusti, asettuu korkohaarukka 3,75:n ja 4,0 prosentin välille.

Koronnostoilla pyritään hillitsemään inflaatiota, joka on viime aikoina jyllännyt Yhdysvalloissa korkeimmalla tasolla vuosiin. (Lähde: AFP)

Kakon New York Rangersille kolmas voitto putkeen

Jääkiekon NHL:ssä Kaapo Kakon New York Rangers on voittanut kolmannen ottelun peräjälkeen. Tällä erää Rangers kaatoi kotikaukalossaan Philadelphia Flyersin.

Ottelun ainoa osuma tuli jatkoajalla, kun Rangersin Chris Kreider pääsi läpiajoon alle minuutti ennen jatkoajan päättymistä ja viimeisteli Philadelphian maalivahti Carter Hartin taakse.

Kakko pelasi ottelussa noin 19 minuuttia. Philadelphian suomalaispakki Rasmus Ristolainen sai jääaikaa reilut 20 minuuttia.