Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isoja määriä huumeita levitettiin pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Oulussa – päätekijöille myös hovissa vuosien vankeusrangaistukset

Helsingin hovioikeus tuomitsi laajan huumejutun päätekijät vuosien vankeuteen. Kyse on jutusta, jossa organisaatio levitti isoja määriä amfetamiinia, Subutexia, ekstaasia ja marihuanaa muun muassa pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Oulussa. Rikokset jatkuivat syksystä 2019 kevääseen 2020.

Käräjillä jutussa tuomittiin kaikkiaan 25 ihmistä. Hovioikeus ei vapauttanut syytteistä ketään.

Asiaa tutkittiin alkuun kolmessa eri tutkintalinjassa Tullissa sekä Helsingin ja Oulun poliisissa. Eri haaroja yhdisti nelikymppinen mies, joka otettiin kiinni huhtikuussa 2021. Mies tuomittiin käräjillä kahdeksan vuoden vankeuteen. Hän valitti asiassa hoviin, mutta perui myöhemmin valituksensa.

Muista päätekijöistä hovioikeus korotti kahden vankeusrangaistusta. Max Herkko Henrik Mesan, 38, kymmenen vuoden vankeusrangaistus piteni kuukaudella. Vadims Spakovs, 37, sen sijaan tuomittiin hovissa 11 vuoden vankeuteen, kun käräjillä rangaistus oli kymmenen vuotta.

Peter Grigolovin, 32, kuuden ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen hovi lyhensi viiteen vuoteen.