Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Korea jatkaa ilmasotaharjoituksiaan Yhdysvaltojen kanssa Pohjois-Korean ohjuslaukaisujen vuoksi

Etelä-Korean ilmavoimat jatkavat ilmasotaharjoituksiaan Yhdysvaltojen kanssa, kertovat maan ilmavoimat. Harjoituksien jatkamisen syynä ovat ilmavoimien mukaan Pohjois-Korean tuoreet provokaatiot.

Käynnissä oleva Vigilant Storm -ilmasotaharjoitus on laajin maiden välillä tähän mennessä pidetty.

Etelä-Korean asevoimien mukaan Pohjois-Korea on laukaissut tänään ainakin kolme ohjusta Japaninmereen.

Pohjois-Korea on kritisoinut viime aikoina Yhdysvaltain ja Etelä-Korean keskinäisiä harjoituksia, joita Pohjois-Korea pitää valmistautumisena mahdolliseen hyökkäykseen.

Japani: Pohjois-Korean ohjus ei lentänytkään Japanin yli

Pohjois-Korean laukaisema ohjus ei lentänyt lopulta Japanin ylitse, sanoo Japanin puolustusministeri.

Japanin hallinto sanoi aiemmin ohjuksen lentäneen maan ylitse kohti Tyyntämerta, ja maan pohjoisosissa asuville annettiin asian vuoksi erityisvaroitus hieman ennen aamukahdeksaa paikallista aikaa. Asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa tai hakemaan suojaa.

– Ohjuksella havaittiin olevan potentiaalia lentää Japanin saariryhmän ylitse, puolustusministeri Yasukazu Hamada kertoi toimittajille ja sanoi, että hälytykset annettiin tämän vuoksi.

– Tarkistettuamme tämän tiedon vahvistimme, että ohjus ei ylittänyt Japanin saariryhmää, vaan katosi Japaninmeren yllä, hän jatkoi.

Myöhemmin Etelä-Korean asevoimat arvioi kyseessä olleen mannertenvälinen ballistinen ohjus, jonka laukaisu oli epäonnistunut.

Varoituksia annettiin ohjusten laukaisun vuoksi myös eteläkorealaisella saarella.

Pohjois-Korea laukoi keskiviikkona ainakin 20 ohjusta

Eilen Etelä-Korean asevoimat kertoi pohjoisnaapurinsa laukaisseen ainakin 20 ohjusta sekä ampuneen tykistöllä satakunta ammusta maiden väliselle meriraja-alueelle.

Yksi keskiviikkoisista ohjuksista laskeutui lähelle Etelä-Korean aluevesiä, ja maa vastasi pohjoisnaapurinsa laukaisuihin ampumalla vuorostaan ohjuksia lähelle Pohjois-Korean aluevesiä.

Noin kuukausi sitten Pohjois-Korea ampui ohjuksen Japanin yli ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen. Myös tuolloin osassa Japania annettiin asukkaille varoituksia laukaisun vuoksi.

Pohjois-Korea sanoi myöhemmin, että kyseisessä laukaisussa sekä samoihin aikoihin tehdyissä useissa muissa ohjuskokeissa oli harjoiteltu taktisten ydinaseiden käyttöä. Taktisilla ydinaseilla tarkoitetaan taistelukentällä käytettäviä ydinaseita, joiden vaikutus on rajatumpi kuin strategisten ydinaseiden.

Yhdysvallat ja Etelä-Korea ovat sanoneet, että Pohjois-Korean viimeaikaiset ohjuskokeet voivat kulminoitua uuteen ydinasekokeeseen. Se olisi järjestyksessään Pohjois-Korean seitsemäs.