Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Zaharova: Venäjä valmis neuvotteluihin Ukrainan kanssa "tosiasiat huomioiden"

Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Marija Zaharovan mukaan Venäjä on valmis neuvotteluihin Ukrainan kanssa "ottaen huomioon tällä hetkellä kehittyvät tosiasiat".

Zaharovan kommentista kertoo venäläisuutistoimisto Tass.

– Olemme edelleen avoimia neuvotteluille. Emme ole koskaan kieltäytyneet niistä, olemme valmiita aloittamaan neuvottelut, Zaharova sanoi lehdistötilaisuudessa keskiviikkona.

Samalla Zaharova torui Saksaa Ukrainan aseellisesta tukemisesta.

Venäjä on kärsinyt helmikuun 24. päivänä aloittamansa täysimittaisen hyökkäyssodan aikana valtavia miehistö- ja kalustotappioita. Ukrainan asevoimien arvion mukaan lähes 78 000 venäläissotilasta on kuollut taisteluissa. Ukraina on kyennyt valtaamaan takaisin alueitaan syksyn aikana toteuttamillaan vastahyökkäyksillä.

Ukraina on ilmoittanut rauhanehdoikseen Venäjän poistumisen kaikilta alueiltaan. Presidentti Volodymyr Zelenskyi on myös sanonut julkisuudessa, että Ukraina ei neuvottele Venäjän kanssa niin kauan, kun presidentti Vladimir Putin johtaa maata.