Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiina höllentää joitakin tiukkoja koronarajoituksiaan

Koronan suhteen nollatoleranssia noudattanut Kiina on tänään ilmoittanut höllentävänsä joitain tiukkoja koronarajoituksiaan.

Kiina luopuu lentoreittien äkillisistä sulkemisista, ja maahan saapuvien matkustajien karanteeniaika lyhennetään 10:stä päivästä kahdeksaan.

Aiemmin lentoreittejä on voitu perua viime hetkellä, jos määrätty osuus matkustajista on saanut positiivisen koronatestituloksen.

Kahdeksan karanteenipäivän aikana matkustajien tulee silti suorittaa kuusi nukleiinihappotestiä, Kiinan valtiollisen CCTV-kanavan ilmoituksessa sanotaan.

Karanteenin voivat välttää vain "tärkeät liike-elämän työntekijät" sekä urheilujoukkueet, joiden on kuitenkin pysyttävä viruksettomassa suljetussa piirissä vierailunsa aikana.

Kiinaan lentäviltä matkustajilta vaaditaan enää yksi negatiivinen koronatesti 48 tunnin sisällä, kun aiemmin vaatimus on ollut kaksi testiä.

Lisäksi poistetaan vaatimus tunnistaa ja eristää koronatartunnan saaneiden lisäksi myös niin kutsutut toissijaiset läheiset kontaktit. Toissijaiset läheiset kontaktit ovat niitä, jotka ovat saattaneet olla tekemisissä sellaisten ihmisten kanssa, jotka ovat äskettäin oleilleet tartunnan saaneiden ihmisten läheisyydessä.

Tiukka koronakuri ohjaa yhä kiinalaisten elämää

Kiina on viimeinen suuri talousmaa, joka yrittää rajoittaa koronaviruksen leviämisen äkillisillä koronasuluilla, massatestauksilla ja pitkillä karanteeneilla.

Politiikka on pakottanut sulkemaan yrityksiä, sekoittanut kansainvälisiä toimitusketjuja ja jarruttanut talouskasvua.

Kiinassa on määrätty kymmenien miljoonien ihmisten arkea rajoittavia koronasulkuja, ja muutamakin koronatartunta saattaa johtaa massakaranteeniin.

Päivää ennen rajoitusten höllentämisestä ilmoittamista, viranomaiset olivat luvanneet pitäytyvänsä nollatoleranssilinjalla. Tiukka koronakuri ohjaa yhä voimakkaasti kiinalaisten elämää.

Edelleen Kiinassa alueet erotellaan ja määritellään joko korkean riskin alueiksi tai matalan riskin alueiksi koronan levinneisyyden mukaan. Ennen höllennyksiä aluetyyppejä oli kolme. Alue voidaan määritellä matalan riskin alueeksi, jos niissä ei löydetä yhtäkään uutta koronatartuntaa viitenä peräkkäisenä päivänä.

Ihmiset, jotka matkustavat korkean riskin alueilta matalan riskin alueille, joutuvat eristäytymään seitsemän päivän ajaksi. Nyt he tosin saavat eristäytyä kodeissaan, eikä heidän jatkossa tarvitse mennä viranomaisten määräämiin laitoksiin.