Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmastokokouksessa puhunut Biden: "Maapallon elämä" uhattuna ilmastonmuutoksen takia

Ilmastokokouksessa Egyptissä perjantaina puhunut Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi "maapallon elämän" olevan ilmastonmuutoksessa panoksena.

– Ilmastonmuutoksessa on kyse ihmisten turvallisuudesta, talouden turvallisuudesta, ympäristön turvallisuudesta, kansallisesta turvallisuudesta ja maapallon elämästä, sanoi Biden.

Bidenin mukaan Yhdysvalloissa ollaan hyvällä mallilla hiilipäästöjen hillitsemisessä. Maa on luvannut leikata päästöjään 50–52 prosenttia alle vuoden 2005 tasoja ennen vuotta 2030.

Biden haastoi puheessaan myös muita maita näkemään enemmän vaivaa hiilipäästöjen vähentämiseksi. Hän niin ikään tuomitsi Venäjän aloittaman sodan Ukrainassa ja sanoi sodan entisestään nopeuttavan tarvetta luopua fossiilisista polttoaineista.

COP27-kokouksesta Biden jatkoi matkaansa ASEAN eli Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön ja G20-maiden kokoukseen Kambodzhaan.