Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Putin allekirjoitti uuden asetuksen – sallii muiden maiden kansalaisten värväämisen armeijaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti maanantaina asetuksen, joka sallii Venäjällä oleskelevien, muiden maiden kansalaisten tai oleskeluluvan omaavien henkilöiden värväämisen Venäjän asevoimiin. Asiasta kertoo Venäjän valtio-omisteinen uutistoimisto Tass.

Tähän mennessä Venäjä on ilmoittanut värväävänsä asevoimiinsa ainoastaan Venäjän kansalaisuuden omaavia reserviläisiä. Putinin julistettua "osittaisen" liikekannallepanon 21. syyskuuta kuitenkin ilmeni, että yritys paikata Ukrainassa raskaita tappioita kärsineen armeijan joukkoja koski käytännössä laajempaa osaa Venäjän miesväestöstä.

Ukaasin mukaan asevelvollisuus koskee sotilaita, merimiehiä, kersantteja ja työnjohtajia, mukaan lukien heitä, joilla on vieraan valtion kansalaisuus, asuinpaikka tai muu asiakirja, joka sallii oikeuden pysyvään oleskeluun vieraan valtion alueella.

Venäjä on ilmoittanut julkisesti osittaisen liikekannallepanonsa tulleen päätökseen, mutta Putin ei ole vahvistanut asiaa allekirjoittamalla virallista ukaasia värväämisen lopettamiseksi.