Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Britannian rajaviranomaiset jouluksi lakkoon useilla lentokentillä kuten Heathrow'lla

Britanniassa rajaviranomaiset menevät lakkoon jouluna useilla lentokentillä, kuten Lontoon Heathrow'lla ja Gatwickillä, kertoo maan yleisradioyhtiö BBC.

Ammattiliitto PCS ilmoitti, että sen lentokentillä työskentelevät jäsenet, joiden tehtävä on muun muassa tarkastaa maahan saapuvien ihmisten passeja, menevät lakkoon kahdeksaksi päiväksi.

PCS:n mukaan lakko alkaa joulukuun 23. päivänä ja jatkuu uudenvuodenaattoon asti.

Heathrow'n kenttä on Britannian suurin kansainvälinen lentoasema.

PCS:n pääsihteeri Mark Serwotka kertoo, että työntekijät kamppailevat inflaation ja energian hinnan nousun takia kallistuvien elinkustannusten kanssa.

– Hallitus voi lopettaa nämä lakot huomenna, jos se laittaa rahaa pöydälle, hän sanoi ja kertoi ulosmarssilla olevan vakavia seurauksia.

Britannian työ- ja eläkeministeriössä ja moottoriteiden virastossa työskentelevät ammattiliiton jäsenet ovat ilmoittaneet jo lakostaan.

Britanniassa on tänä vuonna järjestetty useita lakkoja, kun palkat eivät ole pysyneet inflaation tahdissa. Myös sairaanhoitajat lakkoilevat kahtena joulukuun päivänä suuressa osassa Britanniaa, tiedotti ammattiliitto RCN marraskuussa. Lakot ovat ensimmäiset sairaanhoitajien ammattiliiton 106-vuotisessa historiassa. Lakkoa perustellaan liian huonoilla palkoilla ja työoloilla sekä kroonisella työvoimapulalla. Ulosmarssit tapahtuvat 15. ja 20. joulukuuta.

Lähteenä myös AFP.