Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

Mika Moring vangittiin taas – epäillään muun muassa useista raiskauksista

Helsingin käräjäoikeus on perjantaina jälleen vanginnut Mika Moringin, 51. Häntä epäillään nyt neljästä raiskauksesta, kahdesta vapaudenriistosta sekä pahoinpitelystä. Käräjäoikeus vangitsi Moringin teoista todennäköisin syin epäiltynä.

Helsingin poliisin perjantaina lähettämän tiedotteen mukaan Moringia epäillään kolmesta seksuaalirikoskokonaisuudesta. Yhdessä niistä Moringin epäillään raiskanneen naisen vuonna 2016.

Toisessa poliisi epäilee häntä loppuvuonna 2021 tehdystä raiskauksesta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä. Kolmatta rikoskokonaisuutta tutkitaan raiskauksena ja vapaudenriistona, ja teot ovat tuoreita. Poliisin mukaan ne ajoittuvat tämän vuoden loppupuolelle.

– Nyt vangitsemisen perusteena olevat rikosepäilyt ovat tulleet poliisin tietoon, kun pyysimme epäillyn mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä poliisiin, sanoo kokonaisuuden tutkintaa johtava rikoskomisario Mari Päivärinta poliisin tiedotteessa.

Epäillään kahden kadonneen naisen taposta

Poliisi epäilee Moringia myös kahden kadonneen naisen taposta. Käräjäoikeus vangitsi hänet joulukuussa jo kertaalleen epäiltynä Salossa elokuussa kadonneen Katja Miinalaisen, 28, henkirikoksesta. Alkuviikosta käräjäoikeus kuitenkin vapautti hänet, mutta poliisi otti Moringin uudestaan kiinni. Helsingin poliisi kanteli hovioikeuteen siitä, että käräjäoikeus päätti päästää Moringin vapaaksi. Perjantaina hovioikeus hyväksyi poliisin tekemän kantelun ja päätti määrätä Moringin vangittavaksi myös todennäköisin syin elo–lokakuussa tehdystä taposta epäiltynä.

Moringia epäillään myös syksyllä 2019 Pohjois-Savossa Vesannolla kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan taposta. Arvaa koskevaa rikosepäilyä tutkitaan Itä-Suomen poliisissa.

Poliisi julkisti joulukuussa Moringin nimen ja kuvan tietojen saamiseksi. Moring on aiemmin tuomittu lainvoimaisesti myös lukuisista naisiin kohdistuneista väkivallanteoista. Häntä vastaan on nostettu myös syytteet kahdesta raiskauksesta Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Asianajaja: Moring kiistää rikokset

Moringin pitkäaikainen asianajaja Matti Nurmela kertoi perjantaina STT:lle, että Moring kiistää syyllistyneensä rikoksiin, joista poliisi tällä hetkellä häntä epäilee.

Nurmela arvioi, että Moringin nimen ja kuvan julkaisusta seurannut suuri mediahuomio on johtanut siihen, että Moringista alettiin tehdä rikosilmoituksia.

Poliisi ei toistaiseksi kerro tarkemmin uusista Moringin rikosepäilyistä uhrien suojelemiseksi ja koska tutkinta on vasta alkuvaiheessa.